Haberler


Rap müzik neden revaçta? Gençler neden Rap müzik dinliyor?

Milyonlarca genci peşinden sürükleyen rap müzik neden revaçta? Z-Kuşağını rap müziğe çeken şey nedir?

1970’li yıllardan önce yalnızca eğlence için kullanılan hatta çevresinde toplanan insanlar için başlarda bir müzik türü olarak bile adlandırılmayan rap müzik, 70’li yıllara gelindiğinde tamamen tavır değiştirirek zamanın Amerika hükümetini,siyahilerin beyazlar ve politikacılar tarafından görmekte olduğu ırkçılığı konu alarak müzik piyasasına hızlı ve keskin bir giriş yapmıştır.

Türkiye’de müzik piyasasına 1995 yılında Almanya’da yaşayan gurbetçi Türk gençleri tarafından kurulan ”Cartel” isimli rap grubunun albümüyle merhaba demiştir.

Yine 2007 yıllarından itibaren Sagopa Kajmer,Ceza,Fuat Ergin gibi isimler televizyon programlarına konuk olarak Türkiye’de Rap müziğin bilinirliğini arttırmış olsa da şuan gördüğü ilgiye o dönem ulaşamamıştır.

Peki gençler neden Rap müzik dinliyor?

Gençler arasında yoğun bir ilgi gördüğü aşikar olan rap müzik genel hatlarıyla incelendiğinde ; Samimi bir üslup,doğrudan aktarma ve keskin sözleri sayesinde gençlerle eşi görülmemiş bir bağ kurmayı başarıyor.

Rap müzik için tehlike çanları mı çalıyor?

Sanat kısmı bir tarafa bırakılacak olursa Rap müzik için bugünlerde tehlike çanları çalıyor diyebiliriz. Şarkılarında gençleri yasaklı madde kullanmaya teşvik ettiği iddasıyla gözaltına alınan rapçilerin sayısı gün geçtikçe artmakta.

Peki ya endüstriyelleşme?

Bugün hemen hemen müziğin her dalını,her bölümünü ıska geçmeden tek tek vuran endüstriyelleşme akımının son kurbanı Rap müzik oldu. İlk çıkış yaptığı yıllarda bu tarz yönelimleri bulunmayan Rap sanatçıları mevcut iken şuan itibariyle baktığımızda tamamen ticari kaygılarla müzik üretme tuzağına düşmüş durumda. Öyle ki ünlü Pop müzik sanatçılarının bile ticari olarak ilgisini çekmeyi başardı.

Sizler içini yine bu konuyla alakalı olarak bir röportaj gerçekleştirdik.

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın